Rental Group gjennomførte en storhandel på Bauma onsdag, med bestilling av 30 helelektriske tunge anleggsmaskiner fra Pon Equipment. Fra venstre: Gunder Grimsrud (Pon Equipment), Lars Hæhre (Rental Group), Ole-Petter Holene (Pon Equipment), Pål Brandvold (Rental Group Machine) og Dag Strøm (Pon Equipment). Foto: Rental Group

Rental Group investerer stort og pusher utvikling mot det grønne skiftet

I takt med krav og forventinger fra myndighetene, og spesielt de offentlige byggherrene, har Rental Group

bestilt 30 helelektriske tunge anleggsmaskiner fra Pon Equipment under årets Baumamesse i Munchen. Daglig leder i Rental Group Machine, Pål Brandvold, er klar på at de skal ligge i front også på helelektriske anleggsmaskiner både i det norske og svenske markedet. 

– Det er en del av vår strategi å kunne tilby totale løsninger også på nullutslippsmaskiner i tunge klasser. Signalene fra de store byggherrene og det politiske miljøet i Norge er tydelige – så lenge de bærekraftige løsningene er tilgjengelige, så skal de benyttes i prosjektene som kommer. Det er en klar forventing fra vår side om at disse lovnadene holdes. Vi snakker om store investeringer, og for at dette skal være bærekraftig også for vår egen virksomhet og kundene våre, må dette prioriteres og vektes i anbudskonkurransene, sier Brandvold. 

Maskinene som inngår i bestillingen er 18 stk. 950 electric 20-tonns hjullastere, 3 stk. 330 Z-Line 35-tonns gravemaskiner, 3 stk. 395 100-tonns gravemaskiner, 3 stk. 352 50-tonns frontgravere og 3 stk. 988 60-tonns hjullastere. 

– Parallelt med utvidelse av den helelektriske maskinparken bygger vi kompetanse i serviceapparatet for å håndtere service, vedlikehold og ikke minst rådgivningstjenestene. Og alt tyder på at vi kun har sett starten av den omveltningen som vi må være en del av mot nullutslipps anleggsplasser, uttaler Pål Brandvold i Rental Group. 

Ifølge Gunder Grimsrud, Key Account Manager i Pon Equipment, er dette den største enkeltordren de har fått på helelektriske anleggsmaskiner i Norge. 

– Bestillinger med et slikt omfang bidrar til at vi kan satse ytterligere både på utvikling og tempo i vårt arbeid innenfor nullutslippssegmentet. Vi jobber også kontinuerlig med å utvikle vår kompetanse innen rådgivning og service slik at kunder som Rental Group skal oppleve oss som en solid og helhetlig leverandør, sier Grimsrud.