Hopp til innhold
23. juni 2023

Dobbeltvinnende Abel kåret til årets lærling av Viken Fylkeskommune

Årets lærling er en pris som går til en kandidat som har utmerket seg spesielt innen yrkesfaglig opplæring. 22.juni var det et forsinket prisdryss på fylkestinget, hvor Viken Fylkeskommune delte ut prisen Årets lærling for 2021. Prisvinneren er Abel Berhe Zerai hos Isachsen Anlegg, som i tillegg til tittelen også fikk en premie på kr 25 000,-.

Viken Fylkeskommune uttaler følgende i sin begrunnelse:

– Abel Berhe Zerai beskrives som en stille og forsiktig ung mann med en stor nysgjerrighet og læringsvilje, og en upåklagelig arbeidsinnsats. Han har hatt en enormt bratt utviklingskurve gjennom sine to år som lærling der han, i tillegg til å lære å beherske norsk skriftlig og muntlig, også har fulgt læreplanen innen vei- og anleggsfaget. Zerai er en svært nøyaktig og ryddig medarbeider som gjennom sin behagelige og omgjengelige væremåte bidrar til godt arbeidsmiljø. Han bestod sin fagprøve med karakteren «meget godt bestått» i 2021, og har i dag en betydelig større rolle på et av grøftelagene til Isachsen Anlegg AS.

Og det er ikke første gang Abel stikker av med tittelen Årets lærling. Forrige gang ble prisen delt ut av OKAB BVT – Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene. Mer om det kan du lese her.

– At Abel er en verdig vinner er det liten tvil om. Abel er en person med svært høy nøyaktighet i det han utfører, og selv om han ikke tar stor plass i hverdagen er han en viktig ressurs for teamet han arbeider sammen med. Abel er omgjengelig, bidrar positivt til et godt arbeidsmiljø og er en jeg er glad jeg har med meg på laget, sier anleggsleder Ole Emil Holter, som sammen med ADK-rørlegger Geir Håkon Brattås har vært hans veiledere gjennom læretiden.

– Jeg gjør alltid mitt beste, og det er veldig gøy å vinne prisen, uttaler prisvinneren og retter samtidig en stor takk til alle sine kollegaer for god hjelp og oppfølging.

På spørsmål om han fortsatt er like ryddig, svarer han at ja, han har alltid med seg en søppelsekk eller henger og holder det ryddig der han er. Og hver torsdag etter arbeid, støvsuger han bilen før han reiser hjem til helg.

– Jeg vil gratulere Abel så mye med prisen for Årets lærling, og vil samtidig rette en takk til lærlingeinstruktørene våre som hver dag gjør en svært viktig jobb for å utvikle lærlingene til å bli gode og trygge fagarbeidere, avslutter avdelingsleder i Isachsen, John Arne Johansen.

Abel, hos Isachsen, er kåret til Årets lærling 2021 av Viken Fylkeskommune.

Fra v. Fagansvarlig opplæring Vidar Kjenås, prisvinner Abel Berhe Zerai og avdelingsleder Driftsstøtte John Arne Johansen.